خواص ضد سرطانی زردچوبه

سالانه بیش از ۷ میلیون نفر در جهان به دلیل ابتلا به سرطان جان خود را از دست می‌دهند.همچنین تخمین زده شده است که این تعداد تا سال ۲۰۲۰ به ۱۵ میلیون نفر نیز خواهند رسید.در پژوهشی محققان ایرانی برای پیشگیری از سرطان و مهار سلول‌های مبتلا به این بیماری از عصاره زردچوبه استفاده کرده و نتایج مثبتی به دست آوردند.
همواره پژوهشگران در پی راه هایی برای درمان این بیماری بوده اند که در این راستا راه های طبیعی همیشه اولویت داشته اند.اکثر درمان‌های فعلی برای سرطان درمان‌­های تک هدفی هستند. اما به دلیل پیچیدگی و دخالت مسیرهای متعدد در ایجاد و پیشرفت سرطان باید دارویی تولید شود که بتواند درمان چند هدفی داشته باشد.
به گفته ی محققان، ماده کورکومین که از گیاه دارویی زردچوبه به دست می‌آید، می‌تواند واجد این ویژگی چندهدفی باشد. زردچوبه یکی از گیاهانی است که به سبب داشتن ترکیبات مفید زیاد، دارای خواص دارویی بالایی بوده و مورد توجه زیادی قرار گرفته است. یکی از ترکیبات این گیاه، ماده‌ای رنگی به نام کورکومین است که به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی و کاهش رادیکال­‌های آزاد اکسیژن در درمان سرطان بسیار مؤثر میباشد.
خواص آنتی اکسیدانی زردچوبه
شایان ذکر است که آنتی‌اکسیدان‌ها موادی مغذی هستند که می‌­توانند از تخریب غشای سلول‌های بدن جلوگیری کنند. درواقع آنتی‌اکسیدان‌ها باعث خنثی کردن «رادیکال‌­های آزاد» می‌شوند. رادیکال‌های آزاد، خود مولکول­‌هایی هستند که به دلیل فقدان پوسته­ الکترونی کامل، عکس‌العمل شیمیایی بالایی نسبت به سایر مولکول‌ها و ساختارهای سلولی دارند و به‌شدت باعث تخریب آن‌ها می‌شوند.
با توجه به اهمیت بالای ماده کورکومین در فرایندهای زیستی و درمان بسیاری از بیماری‌­ها، پژوهشگران گروه زیست‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز تأثیر عصاره زردچوبه را بر رشد و تکثیر سلول­‌های سرطانی مورد بررسی قرار داده‌اند.در این پژوهش، ابتدا ساقه‌های زیرزمینی یا اصطلاحا ریزوم‌­های زردچوبه، تهیه و عصاره آن‌ها گرفته شد. سپس اثر این عصاره و به‌طور خاص ماده کورکومین زردچوبه، بر رشد و تکثیر سلول­‌های سرطانی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین به­‌منظور مشخص شدن چندهدفه بودن این ماده دارویی و طبیعی ارزشمند، به بررسی DNA نیز پرداخته شد.
پیشگیری از ابتلا به سرطان با زردچوبه
نتایج پژوهش نوری و همکارانش حاکی از آن بود که عصاره­ مورد بررسی به دلیل دارا بودن ترکیبات فنلی و خاصیت آنتی‌اکسیدانی ناشی از حضور ترکیباتی مثل کورکومین، می‌تواند از طریق کاهش میزان رادیکال‌­های آزاد، تأثیرات پیشگیرانه و همچنین تأثیرات درمانی روی سلول‌های سرطانی داشته باشد.همچنین بر اساس این نتایج، محققان مشاهده کردند که کورکومین می‌تواند از طریق قطعه ‌قطعه کردن DNA سلول‌های سرطانی به قطعات کوچکتر، باعث از بین رفتن چنین سلول‌هایی ­گردد.
لذا بنا بر نتیجه‌گیری محققان فوق که مطالعه آن‌ها طی مقاله‌ای علمی پژوهشی در مجله «دانشگاه علوم پزشکی مازندران» منتشرشده، می‌­توان از ترکیبات زردچوبه برای تولید داروهای جدید و ارزانتر در پیشگیری و بهبود بیماری سرطان استفاده کرد.

منبع:ایسنا

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “خواص ضد سرطانی زردچوبه”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا پاسخ صحیح را وارد نمایید(از اعداد انگلیسی استفاده کنید) *

----------------------------------------------------------------------