خواص ضد سرطانی زردچوبه
پزشکی و سلامت, دارو و گیاهان دارویی
بازدیدها: 262

سالانه بیش از ۷ میلیون نفر در جهان به دلیل ابتلا به سرطان جان خود را از دست میدهند.همچنین تخمین زده شده است که این تعداد تا سال ۲۰۲۰ به ۱۵ میلیون نفر نیز خواهند رسید.در پژوهشی محققان ایرانی برای پیشگیری از سرطان و مهار سلولهای مبتلا به این بیماری از عصاره زردچوبه استفاده کرده و نتایج مثبتی به دست آوردند.
همواره پژوهشگران در پی راه هایی برای درمان این بیماری بوده اند که در این راستا راه های طبیعی همیشه اولویت داشته اند.اکثر درمانهای فعلی برای سرطان درمانهای تک هدفی هستند. اما به دلیل پیچیدگی و دخالت مسیرهای متعدد در ایجاد و پیشرفت سرطان باید دارویی تولید شود که بتواند درمان چند هدفی داشته باشد.
به گفته ی محققان، ماده کورکومین که از گیاه دارویی زردچوبه به دست میآید، میتواند واجد این ویژگی چندهدفی باشد. زردچوبه یکی از گیاهانی است که به سبب داشتن ترکیبات مفید زیاد، دارای خواص دارویی بالایی بوده و مورد توجه زیادی قرار گرفته است. یکی از ترکیبات این گیاه، مادهای رنگی به نام کورکومین است که به دلیل خاصیت آنتیاکسیدانی و کاهش رادیکالهای آزاد اکسیژن در درمان سرطان بسیار مؤثر میباشد.
خواص آنتی اکسیدانی زردچوبه
شایان ذکر است که آنتیاکسیدانها موادی مغذی هستند که میتوانند از تخریب غشای سلولهای بدن جلوگیری کنند. درواقع آنتیاکسیدانها باعث خنثی کردن «رادیکالهای آزاد» میشوند. رادیکالهای آزاد، خود مولکولهایی هستند که به دلیل فقدان پوسته الکترونی کامل، عکسالعمل شیمیایی بالایی نسبت به سایر مولکولها و ساختارهای سلولی دارند و بهشدت باعث تخریب آنها میشوند.
با توجه به اهمیت بالای ماده کورکومین در فرایندهای زیستی و درمان بسیاری از بیماریها، پژوهشگران گروه زیستشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز تأثیر عصاره زردچوبه را بر رشد و تکثیر سلولهای سرطانی مورد بررسی قرار دادهاند.در این پژوهش، ابتدا ساقههای زیرزمینی یا اصطلاحا ریزومهای زردچوبه، تهیه و عصاره آنها گرفته شد. سپس اثر این عصاره و بهطور خاص ماده کورکومین زردچوبه، بر رشد و تکثیر سلولهای سرطانی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین بهمنظور مشخص شدن چندهدفه بودن این ماده دارویی و طبیعی ارزشمند، به بررسی DNA نیز پرداخته شد.
پیشگیری از ابتلا به سرطان با زردچوبه
نتایج پژوهش نوری و همکارانش حاکی از آن بود که عصاره مورد بررسی به دلیل دارا بودن ترکیبات فنلی و خاصیت آنتیاکسیدانی ناشی از حضور ترکیباتی مثل کورکومین، میتواند از طریق کاهش میزان رادیکالهای آزاد، تأثیرات پیشگیرانه و همچنین تأثیرات درمانی روی سلولهای سرطانی داشته باشد.همچنین بر اساس این نتایج، محققان مشاهده کردند که کورکومین میتواند از طریق قطعه قطعه کردن DNA سلولهای سرطانی به قطعات کوچکتر، باعث از بین رفتن چنین سلولهایی گردد.
لذا بنا بر نتیجهگیری محققان فوق که مطالعه آنها طی مقالهای علمی پژوهشی در مجله «دانشگاه علوم پزشکی مازندران» منتشرشده، میتوان از ترکیبات زردچوبه برای تولید داروهای جدید و ارزانتر در پیشگیری و بهبود بیماری سرطان استفاده کرد.
منبع:ایسنا
برچسب ها تحقیق جدید در مورد زردچوبهخواص زردچوبهکورکومین زردچوبه
0 دیدگاه در “خواص ضد سرطانی زردچوبه”