در گرمای تابستان هندوانه بخورید

کمتر کسی هست که به خوردن هندوانه آن هم در فصل سرما علاقه نداشته باشد.مصرف هندوانه میتواند در روزهای گرم تابستان باعث رفع تشنگی و تامین آب مورد نیاز بدن گردد.
دانستنی ها در مورد هندوانه
گیاه هندوانه، گیاهی یک ساله و علفی متعلق به گونه‌های مختلف جنس Citrullus از خانواده کدوئیان میباشد. خاستگاه این گیاه، جنوب آفریقا است اما امروزه در ایران به مقدار فراوان کاشته می‌شود. این گیاه دارای ساقه پیچکدار، برگ‌هایی با بریدگی‌های عمیق و منقسم به لوب‌های مدور، گل‌های زردرنگ و میوه آبدار است. در گذشته به این میوه «تربوزه» مگفته میشد.

خواص میوه ی هندوانه
هندوانه میوه‌ای شیرین و آبدار میباشد که خوردن آن علاوه بر رفع تشنگی و تامین آب بدن به دلیل محتوای آب بالا “هر ۱۰۰ گرم هندوانه حاوی ۹۳ درصد آب”، حاوی مقادیر قابل توجه ای املاح و ویتامین‌ها شامل آهن، پتاسیم، ویتامین‌ آ، ویتامین ث، تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین است. مصرف یک لیوان آب هندوانه، ۲۰ درصد نیاز روزانه به ویتامین ث و ۱۴ درصد نیاز روزانه به ویتامین آ را تامین می‌کند.
خواص قسمت گوشتی هندوانه
قسمت گوشتی قرمز رنگ هندوانه حاوی آنتی اکسیدان “لیکوپن” است. رنگدانه لیکوپن اثرات آنتی اکسیدانی قوی دارد. این آنتی اکسیدان به تمامی نقاط بدن وارد می‌شود و باعث خنثی شدن رادیکال‌های آزاد میشوند.

خواص پوست هندوانه
میزان آب و شکر پوست هندوانه نسبت به بخش گوشتی آن، کمتر بوده اما میزان فیبر بیشتری دارد. علاوه بر خواص بخش گوشتی هندوانه، تحقیقات نشان داده است قسمت سفید پوست این میوه حاوی مقدار زیادی اسیدآمینه «سیترولین» است که با مکانیسم اتساع سرخرگ‌ها، می‌تواند سبب بهبود گردش خون گردد.
همچنین نتایج مطالعات نشان میدهد سیترولین نقش مهمی در سیکل اوره بدن دارد، به این ترتیب که سیترولین قادر است نیتروژن خون را جذب و آن را به ادرار تبدیل کند. این آمینو اسید همچنین قادر است اسیدآمینه آرژینین تولید کند که در افراد دچار کمبود این اسیدآمینه مفید می‌باشد. آرژینین همچنین می‌تواند رشد ماهیچه‌ها را بهبود داده، سیستم ایمنی را تحریک کند و با خستگی مبارزه کند.
پوست هندوانه،در طب چینی دارای کاربرد وسیعی در پاک زدایی اثرات گرما بر پوست و سم زدایی بدن است.

بیشتر بخوانید:آموزش تهیه فالوده هندوانه

مزاج هندوانه
در طب ایرانی، هندوانه دارای مزاج سرد و تر است و مصرف آن در افراد سردمزاج مناسب نمیباشد. افراد سردمزاجاگر مایل به خوردن هندوانه هستند، بهتر است آن را همراه با عسل یا شکر میل کنند. آب هندوانه به عنوان مسکن تشنگی، مدر و خنکی در بیماران مبتلا به تب و بیماری‌های عفونی کاربرد دارد. مربای پوست هندوانه نیز جهت تقویت هضم توصیه شده است.با توجه به خواص مورد انتظار از پوست هندوانه، تولید عصاره‌ها و مکمل‌های تغذیه‌ای حاوی پوست هندوانه برای درمان این نوع کمبود مورد توجه میباشد.

خواص تخم هندوانه
تخم هندوانه نیز دارای اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع (اولئیک اسید و لینولئیک اسید) است که مصرف خوراکی دارد.

بهترین زمان برای خوردن هندوانه
بهترین زمان مصرف هندوانه، بین دو وعده غذا یعنی تقریبا سه ساعت بعد از غذا و یک ساعت قبل از غذا است. مصرف هندوانه همراه یا بلافاصله بعد از خوردن غذا، سبب ایجاد اختلال در هضم می‌شود.

مصرف هندوانه در افراد دیابتی
در صورت مصرف به اندازه و مناسب، هندوانه می‌تواند خواص مفیدی برای فرد مبتلا به دیابت داشته باشد. البته با توجه به اینکه مصرف هندوانه همراه سایر میوه‌ها که شاخص گلیسمیک بالا دارند می‌تواند موجب افزایش قند خون به میزان خطرناک شود، بنابراین مبتلایان به دیابت بهتر است که با پزشک یا یک متخصص تغذیه در این زمینه مشورت کرده و راهنمایی بگیرند.

به طور کلی، هندوانه دارای آب فراوان، انرژی اندک و مواد مغذی بیشتر نسبت به سایر میوه‌ها بوده و اثرات مفیدی در بهبود سلامتی بدن دارد.

برگرفته از مهر

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “در گرمای تابستان هندوانه بخورید”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا پاسخ صحیح را وارد نمایید(از اعداد انگلیسی استفاده کنید) *