دلایل زردی دندانها

ممکن است دندانهای شما زرد باشد یا حتما افرادی را دیده اید که دندانهای زرد دارند.زردی دندانها ممکن است باعث خجالت فرد شود و او در لبختد زدن یا صحبت کردن با ملاحظه رفتار کند.زردی دندان به طور کلی به سه عامل بستگی دارد

+ ژنتیک
در مواردی رنگ دندانها به ژنتیک بستگی دارد.
+ آسیب دیدگی مینای دندان
مینای دندان‌ها عنصری است که باعث ایجاد رنگ سفید دندان‌ها می‌شود. لایه‌ای که زیر مینای دندان قرار دارد “عاج دندان” نامیده می‌شود و رنگ آن زرد است. اگر علت زردی دندان‌ها به دلیل تخریب مینای دندان باشد تنها راه مراجعه به دندانپزشک است.
+ لکه های زرد رنگ بر اثر رفتارهای ناصحیح
رفتارهایی در سبک زندگی مانند خوب مسواک نزدن و نخ دندان نکشیدن، سیگار کشیدن و یا حتی خوردن غذاهایی خاص باعث لکه دار شدن دندان میشوند.بسیاری از غذاهایی که معمولا مصرف می کنیم، حاوی کمی اسید تانینس هستند.

در این مطلب ما سعی در معرفی غذاها و مواد خوراکی داریم که خوردن آنها باعث ایجاد لکه و زردی رنگ دندانهای شما میشود.

مصرف انواع توت
تمشک، توت سیاه، تمشک آبی، توت زمینی و… همه می توانند از درخشندگی دندان هایتان کم کنند. لکه های ایجاد شده توسط این خوراکی ها، معمولا زود پاک نمیشوند. بنابراین بهتر است از بروزشان پیشگیری کنید. دندان پزشکان توصیه می کنند نوشیدن آب فراوان حین خوردن توتها و همچنین فورا بعد از خوردنشان، می تواند از بروز لک جلوگیری کند.

نوشیدن چای ، قهوه و انواع کولا
تانینس موجود در چای ، قهوه و انواع کولا یکی از عوامل لکه دار شدن دندان ها محسوب می شوند. اگر می خواهید بدون اینکه مجبور شوید این نوشیدنی ها را کنار بگذارید، از لک شدن دندان هایتان پیشگیری کنید، دندان پزشکان توصیه می کنند از فنجان های درپوش دار استفاده کنید. قبلا توصیه می شد با نی، آنها را بنوشند، البته می توانید این کار را بکنید اما این کار چین وچروک های دور دهان را به همراه دارد.زیرا نوشیدن با نی، یعنی اینکه مجبورید لب هایتان را ورچیده کنید و انجام روزانه این حرکت در درازمدت می تواند چین و چروک هایی اطراف دهانتان ایجاد کند. نوشیدن با نی، خوب است چون قهوه یا چای را در دهانتان نمی چرخانید و مستقیما وارد گلویتان می شود، اما توصیه می شود از لیوان ها یا فنجان های درپوش دار استفاده کنید و قهوه یا چای خود را از سوراخ روی درپوش آن بنوشید.

استفاده از سرکه بالزامیک
بالزامیک علاوه بر رنگ تند قابلیت اسیدی بالیی نیز دارد و در کنار بسیاری ازغذاها و سالادها استفاده می شود. اگر مایلید از این سرکه در رژیم غذایی تان مکرر استفاده کنید، سعی کنید همراه با سبزیجات برگ دار مانند کاهو یا کلم باشد تا این سبزی ها به عنوان محافظی در برابر چسبیدن اسید به دندان ها عمل کنند.

چغندر قرمز (لبو)
همان طور که میدانید چغندر قرمز یا همان لبو رنگ فوق العاده ای دارد و بعضی ها حتی با آن تخم مرغ رنگ میکنند.باید بدانید که همین رنگ قرمز به راحتی باعث ایجاد لکه در دندان‌ها می‌شود. این امکان در صورت استفاده از آب چغندر بیشتر می گردد. البته باید بدانید که چغندر یکی از بهترین مواد غذایی موجود برای سلامتی بدن محسوب میشود. در نتیجه نیازی نیست خودتان را از خواص آن محروم کنید. بهتر است بعد از مصرف چغندر دندان‌هایتان را مسواک بزنید.

آب‌نبات‌ سفت
یکی از بدترین مواد غذایی برای دندان‌های شما آب‌نبات‌های سفت‌ و سخت هستند. چسبندگی آن‌ها می‌تواند باعث شود، اضافه‌هایی از این مواد بین دندان‌های شما گیر کند و یک زمینه‌ی مناسب، برای تغذیه باکتری‌ها را فراهم سازد. بعضی از باکتری‌های دندان، با ترشح اسید، می‌توانند به مینای دندان شما آسیب برسانند که این امر خود بطور طبیعی سبب پوسیدگی زودهنگام دندان‌ها می‌گردد. با این‌حال، خوردن بعضی از شیرینی‌ها، گاه توسط متخصصین سلامت توصیه شده است که شما می‌توانید به‌عنوان میان‌ وعده و با نگرانی کمتری آن‌ها را میل کنید.شما به جای آب‌نبات می‌توانید از شکلات تیره استفاده کنید. شکلات تیره علاوه بر اینکه حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان است، خاصیت چسبندگی ندارد و چون درصد شکر و گلوکز کمتری در خود جای داده به‌مراتب، نسبت به سایر شیرینی‌ها آسیبی که به دندان‌ها می‌رساند کمتر است.

سس پاستا
سس پاستا رنگ قرمز و درخشانی دارد و قابلیت اسیدی گوجه فرنگی های آن می تواند موجب لکه دار شدن دندان هایتان شود. پاستایتان را با چاشنی هایی چون بروکلی، اسفناج و یا سبزیجات سبزرنگ میل نمایید، چون این سبزیجات مانند نوعی لایه محافظ روی سطح دندان ها عمل کرده و نمیگذارد که سس، به دندان ها بچسبد و در نتیجه از لک شدن دندانها جلوگیری میکند.

خوراک کاری
خوراک کاری رنگ زیبایی دارد که میتواند به مرور زمان دندان هایتان را زرد کند. اگر عادت دارید وعده های زیادی از خوراک کاری یا ادویه های ترکیبی زردچوبه و پودر کاری و… استفاده کنید، ممکن است دندان هایتان دیگر سفید و درخشان نباشند. درست مانند توصیه ای که در مورد سس پاستا به شما کردیم، خوردن سبزیجات و میوه های تازه همراه با کاری، و البته نوشیدن آب، باعث میشود دندانهایتان لک نشود.

استعمال دخانیات(سیگار و قلیان)
استعمال دخانیات، بهداشت دندان ضعیف میکند که منجر به بروز پلاک و جرم شده و لکه‌ها به آسانی روی دندان‌ها انباشته می‌شوند.

نکته ها:

+ برای کاهش تأثیر مواد غذایی در رنگ دهی به دندان‌ها لازم است که بلافاصله بعد از مصرف آن‌ها دهان و دندان‌هایتان را بشویید. با این حال بهتر است فراموش نکنید که در برخی موارد مسواک زدن وضعیت را بدتر می‌کند. واقعیت این است که مواد غذایی ترش و اسیدی به مدت حدود نیم ساعت باعث نرم کردن مینای دندان می‌شوند. بنابراین اگر در این فاصله‌ی زمانی اقدام به مسواک زدن دندان‌ها بکنید امکان اینکه به مینای دندان آسیب بیشتری برسانید زیاد است. بنابراین بهتر است به آب کشیدن دهان بسنده کنید و از مسواک زدن بلافاصله بعد از خوردن مواد غذایی اسیدی بپرهیزید.

+ اسید تانینس می تواند روی دندان باقی بماند و به مرور موجب زردی آن شود، مخصوصا اگر این غذاها را مکررا مصرف کنید یا در خوردنشان زیاده روی کنید. هرچند آب کشیدن دهان، فورا بعد از خوردن این غذاها می تواند کمک کند تا از شدت تاثیر این اسید کم شود، اما ادامه مصرف آنها در رژیم غذایی در نهایت باعث لکه دار شدن دندانهای شما میشود.حذف این غذاها، یکی از شیوه های مطمئن برای جلوگیری از لک شدن دندان هاست، اما بعضی از این غذاها، جدای از تاثیر منفی که روی دندان ها دارند، فوایدی برای سلامتی دارند که نمی توانیم به راحتی آنها را کنار بگذاریم.در نتیجه استفاده از راه کارهای گفته شده میتواند به شما کمک کند تا از لک شدن و خرابی دندانهایتان جلوگیری کنید.

بیشتر بخوانید:با این روش دندان خود را سفید کنید
برگرفته از کاویاب

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “دلایل زردی دندانها”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا پاسخ صحیح را وارد نمایید(از اعداد انگلیسی استفاده کنید) *