----------------------

روش تهیه غذای ترکی پلوی محمود پاشا

درباره ی این غذای ترکیه‌ای داستان شگفت‌انگیزی وجود دارد. می‌گویند محمودپاشا وزیر اعظم سلطان محمد فاتح عثمانی، هر جمعه همه وزرای خود را به صرف ناهار دعوت می‌کرد. در پایان غذا، برای هر وزیر ظرفی از پلو و نخود آورده می‌شد. در بین این غذا گلوله‌هایی از طلای ناب به اندازه نخود قرار داده می‌شد و هر وزیر بنا به شانس و اقبال خود به یک یا چند گلوله زرین دست پیدا می‌کرد. هرچند در غذایی که شما می‌پزید توپ طلا وجود نخواهد داشت، ولی طعم کره‌ای آن، به خصوص اگر با گوشت یا ماهی همراه شود، بی‌نظیر می‌شود که چیزی از طلا کم ندارد.

مواد مورد نیاز برای ۴ نفر:

برنج:۲۰۰ گرم، خیسانده
نخود: ۵۰ گرم، خیسانده
کره: ۳۰ گرم یا دو قاشق غذاخوری
روغن آفتابگردان: دو قاشق غذاخوری
پیاز متوسط: ۱ عدد، ساطوری
آب مرغ: ۶۰۰ میلی‌لیتر، ۱/۲ پیمانه
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه پلوی محمود پاشا

روش تهیه:
نخود را که حداقل باید از شب قبل خیس کرده باشید، آبکش کرده و در یک قابلمه ریخته، روی آن آب سرد بریزید و روی شعله زیاد بگذارید. بعد از اینکه به جوش آمد، شعله را کم کرده و در آن را ببندید و بسته به نوع نخود، بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزید.

پس از اینکه نخود پخت، آن را آبکش نموده و فورا زیر آب سرد بگیرید. نخودها را به آرامی بین دو دست بمالید تا بدون له شدن، پوست آنها کنده شود.

کره و روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را حدود پنج دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شود و کمی رنگ بگیرد.

برنج و نخود را اضافه کرده و آب مرغ را روی آن بریزید. به ازای هر پیمانه برنج، ‌یک‌ دوم قاشق چای‌خوری نمک اضافه کرده و شعله را زیاد کنید تا به جوش آید. هنگامی که آب مرغ جذب غذا شد، شعله را کم کرده و در آن را بگذارید و ۲۰ دقیقه آن را دم کنید. بعد از اینکه برنج پخت آن را با کفگیر به آرامی هم زده و کمی روغن روی آن بدهید و به تنهایی یا با گوشت، مرغ یا ماهی سرو کنید.

نکته ها:
۱– می‌توانید پس از تفت دادن پیاز ۲ قاشق چای‌خوری زردچوبه یا کمی زعفران دم کرده به غذا اضافه کنید تا برنج خوشرنگ ‌تر شود.

۲– به جای آب مرغ از آب استفاده کنید، دراین صورت به ازای هر پیمانه برنج،‌ یک قاشق چای‌خوری سرخالی نمک بریزید.

۳– برای گرفتن پوست نخود، اجباری در کار نیست، اما در این صورت غذا زیباتر و خوش‌ خوراک ‌تر خواهد شد.

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “روش تهیه غذای ترکی پلوی محمود پاشا”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا پاسخ صحیح را وارد نمایید(از اعداد انگلیسی استفاده کنید) *

----------------------------------------------------------------------