----------------------

روش تهیه ی چلو

مواد لازم برای تهیه چلو

۲ پیمانه برنج
یک و نیم قاشق غذاخوری نمک
۵۰ گرم کره یا روغن
یک چهارم قاشق چای خوری زعفران(زعفرانی که در کمی آب جوش قبلا حل کرده اید)
روش تهیه چلو

ابتدا برنج را پاک کرده با آب گرم بشویید تا گرد برنج کاملا شسته شود.بعد با آب جوشی که قبلا روی حرارت قرار داده بودید آن را خیس کنید(دقت کنید آب باید کاملا جوش باشد و به مدت ۱۵ دقیقه برنج در آن بماند).
حال قابلمه ای مناسب و جادار را تا نیمه آب کرده،روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.پس از گذشت ۱۵ دقیق،آب روی برنج را دور ریخته و برنج را داخل قابلمه بریزید و به آرامی هم بزنید.اجازه دهید جوش آید.پس از گذشت ۵ تا ۸ دقیقه ۱ لیوان آب سرد به برنج در حال جوش بیفزایید تا به برنج شک وارد شده و قد بکشد.پس از ان مجددا برنج به جوش می آید و کم کم پس از چند دقیقه تفریبا مغز برنج نرم میشود.

در این مدت نمک برنج را افزوده و حدود دو دقیقه فرصت دهید تا برنج مزه دار شود و مغز آن بپزد.ولی برنج نرم نشود.سپس برنج را در آبکش ریخته و رویش آب ولرم بریزید تا شوری ولعاب برنج گرفته شود و مزه به حد مطلوب برسد.در قابلمه ای مناسب نیمی از کره و روغن ریخته، روی حرارت قرار دهید.در صورت دلخواه ورقه های سیب زمینی یا نان لواش را کف قابلمه ی از قبل چرب شده قرار دهید و برنج را روی آن بریزید.البته به صورت تپه ای اطراف برنج را جمع کرده و با دم قاشق چند سوراخ در آن ایجاد کنید و درب قابلمه را ببندید.سپس بر روی حرارت متوسط بگذارید تا بخار ایجاد کند.در این زمان حرارت را ملایم کرده و حدود نیم ساعت برنج را دم کنید.بعد روغن یا کره را روی برنج داده،پس از ۵ دقیقه برنج آماده ی مصرف میباشد.

نکته: برنجی که در آن از سیب زمینی برای ته دیگ استفاده نشده باشد ،پس از ۳۰ دقیقه(از زمانی که بخار میدهید و آماده مصرف میشود) دم میکشد.
هنگام دم کشیدن برنج نیازی به دمکن نیست.
در هنگام کشیدن ،چند قاشق از برنج را با زعفران مخلوط و در نهایت روی برنج را با آن تزئین کنید.

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “روش تهیه ی چلو”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا پاسخ صحیح را وارد نمایید(از اعداد انگلیسی استفاده کنید) *

----------------------------------------------------------------------