طرز تهیه آش ترخینه
آشپزی, غذای ایرانی
بازدیدها: 341

مواد لازم برای تهیه آش ترخینه
ترخینه: ۴ قرص معادل ۴۰۰ گرم
پیاز سرخ شده: ۸ قاشق غذاخوری
پیاز نگینی خرد شده: یک عدد متوسط
آب یا آب گوشت یا آب قلم گوساله: ۲ لیتر
نمک: یک قاشق غذاخوری
فلفل سیاه: یک قاشق چایخوری
نخود: سه چهارم لیوان معمولی معادل ۱۵۰ گرم
سبزی تره، جعفری، گشنیز و اسفناج ساطوری شده: یک کیلو
نعنا داغ: ۳ قاشق غذاخوری
زعفران برای تزیین: به میزان لازم
روش تهیه قرص ترخینه:
برای هر یک لیوان بلغور، یک لیوان دوغ لازم است که باید روی حرارت ملایم بگذاریم و هم بزنیم تا مثل ماست چکیده سفت شود. در صورت تمایل ، به اندازه ۲ قاشق غذاخوری سبزیجات معطر به آن اضافه می کنیم .سپس داخل سینی یک لایه پلاستیک یا آلومینیوم فویل پهن میکنیم و با قاشق ترخینه ها را با فاصله کنار هم میچینیم و یک روز کامل زیر آفتاب می گذاریم تا خشک شوند،ترخینه ها را بعد از خشک شدن ، میتوان در فریزر به مدت طولانی نگه داشت.
روش تهیه آش ترخینه:
ترخینه ها را همراه با پیاز داغ و پیاز خام نگینی شده و ۲ لیتر آب یا آب گوشت یا آب قلم گوساله در قابلمه می ریزیم و همراه با نمک و فلفل روی حرارت ملایم قرار میدهیم. نخود را از شب قبل در آب خیس میکنیم و به مدت یک ربع میجوشانیم. آبش را خالی میکنیم( اینکار کمک میکند تا نفخ حبوبات از میان برود). بعد آن را به مواد داخل قابلمه می افزاییم و می گذاریم ۴۵ دقیقه بپزد. سپس سبزی را اضافه میکنیم و ۴۵ دقیقه دیگر صبر می کنیم تا کاملا جا بیفتد.( در قابلمه را بعد از ریختن سبزی نباید گذاشت تا رنگ سبزی آش خوشرنگ بماند).
آش را بعد از آماده شدن در کاسه های بزرگ و زیبا میریزیم و روی آن را با نعنا داغ و پیاز داغ زعفران تزئین میکنیم.
در صورت تمایل، ۲ قاشق غذاخوری نعنا داغ داخل آش میریزیم. این، در صورتی است که داخل قرص ترخینه سبزی معطر نریخته باشیم.
اختصاصی سایت قو
برچسب ها آش ترخینه خوشمزهچگونه ترخینه درست کنیمطرز تهیه قرص ترخینه
0 دیدگاه در “طرز تهیه آش ترخینه”