طرز تهیه اوشی پلو غذای تاجیکستان

اوشی پلو که شبیه بریانی ایرانی میباشد که غذای ملی تاجیکستان محسوب می‌شود. اوشی پلو که با دست خورده می‌شود از گوشت، میوه خشک‌شده، سیر سرخ‌شده و هویج رنده شده، تهیه می‌شود. اوشی پلوی غذای محبوب تاجیکی‌ها است. اگرچه این غذا در کشورهای همسایه نیز تهیه می‌شود ولی پلوی تاجیکی کاملاً منحصربه‌ فرد است.

مواد لازم برای هفت نفر
نخود فرنگی ۲۵۰ گرم
هویج نیم کیلو
گوشت یک کیلو
کره ۴۰۰ گرم
برج یک کیلو
پیاز ۳ عدد
فلفل قرمز یک قاشق چای خوری
نمک به مقدار لازم
سیر ۳ حبه
زعفران و ادویه(پلویی) هر کدام یک قاشق چای خوری

طرز تهیه اوشی

روش تهیه
ابتدا در ظرف مناسبی مقداری کره ریخته و پیازها را نگینی کرده و در آن نیمه سرخ میکنیم. گوشتها را به اندازه های دلخواه خرد کرده و اضافه میکنیم و به قدری تفت میدهیم که تغییر رنگ دهد و کاملا سفید شود.حالا هویج ها را رنده کرده و همراه نخود اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم و بیشتر کره به جز مقداری که میخواهیم روی برنج بریزیم را به آن اضافه میکنیم و سپس ادویه ها و زعفران را به همراه سیر رنده شده اضافه میکنیم و قدری تفت میدهیم تا عطر ادویه کاملا به مشام بیاید.حالا یک پیمانه آب به مواد اضافه میکنیم و اجازه میدهیم گوشت با حرارت ملایم بپزد و اب آن کاملا تبخیر شود.در ظرفی مناسب برنج را به مرحله آبکشی میرسانیم و از مواد به صورت لا به لا استفاده میکنیم و برنج را دم می اندازیم.

نکته ها:
اضافه کردن زرشک این غذا را خوشمزه تر میکند
بهتر است به جای کره از روغن حیوانی استفاده کنید و اگر هیچ کدام در اختیار نبود روغن زیتون یا روغن معمولی را جایگزین کنید.
در صورت تمایل به غذا کمی گرد غوره یا گرد لیمو اضافه کنید.

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “طرز تهیه اوشی پلو غذای تاجیکستان”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا پاسخ صحیح را وارد نمایید(از اعداد انگلیسی استفاده کنید) *

----------------------------------------------------------------------