طرز تهیه حلیم با گوشت گوسفند

مواد لازم برای تهیه حلیم

گردن یا گوشت سردست بدون استخوان گوسفند: نیم کیلو
گندم پوست گرفته: نیم کیلو
پیاز: ۲ عدد متوسط
نمک: به مقدار لازم
کره ی پاستوریزه : به مقدار دلخواه
پودر دارچین و شکر: به مقدار دلخواه
شیر پاستوریزه: ۵۰۰ میلی لیتر

روش تهیه حلیم:

دستور تهیه حلیم

گوشت را بدون اینکه خورد کنید بشویید و درون ظرف بگذارید، آنگاه مقداری آب روی آن بریزید و روی حرارت بگذارید‌. بعد از جوش آمدن، کف گوشت را بگیرید. پیاز را خرد کرده داخل گوشت بریزید و حرارت را ملایم کنید، سپس در ظرف را ببندید تو گوشت کاملاً بپزد؛ به طوری که بعد از پختن یک لیوان آب داشته باشد. بعد گندم خیس کرده را با مقداری آب و نمک بگذارید روی حرارت تا جوش بیاید. در هنگام جوش آمدن کف آن را بگیرید و با حرارت ملایم بپزید.
پس از پختن،گندم را از چرخ مخصوص رد کنید.‌(در صورت نداشتن چرخ،گندم را خوب بکوبید و از آبکش رد کنید تا پوست زیادی گندم گرفته شود.)سپس داخل ظرفی دو لیوان شیر و آب گوشت را بریزید و روی حرارت قرار دهید؛
آنگاه گندم را که به تدریج صاف می کنید داخل آن بریزید.( با این عمل حلیم صاف تر و لطیف تر می شود.)گندم را گاهی به هم بزنید؛
سپس گوش که کاملاً پخته شده، بکوبید و داخل گندم آماده شده بریزید. حرارت باید خیلی ملایم باشد و همچنین باید حلیم را مرتب به هم بزنید که ته نگیرد و کاملاً حالت کشدار پیدا کند. وقتی حلیم کاملاً جا افتاد، نمکه آن را اضافه کنید، سپس حلیم را در ظرفی بکشید و روی حلیم را مقداری پودر دارچین و کره آب شده بریزید و مقداری شکر در ظرفی جداگانه با حلیم سر میز ببرید.

نکته تکمیلی:

* در صورت تمایل می توانید حلیم را با گوشت مرغ یا بوقلمون نیز تهیه کنید. در این صورت مقدار گوشت حلیم یک کیلو با استخوان می باشد؛ همچنین از چند قطعه گوشت سینه مرغ یا بوقلمون می توانید برای تزیین حلیم استفاده کنید.

نکته تغذیه ای:

انرژی این غذا بدون احتساب انرژی شکر و کره ۲۶۵۰ کیلوکالری می‌باشد.

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “طرز تهیه حلیم با گوشت گوسفند”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا پاسخ صحیح را وارد نمایید(از اعداد انگلیسی استفاده کنید) *

----------------------------------------------------------------------