طرز تهیه دلمه برگ مو

دلمه غذای مخصوص ناحیه خاورمیانه و مناطق اطراف آن مانند قفقاز، بالکان، روسیه و آسیای مرکزی می‌باشد. کلمه دلمه یک کلمه ترکی و به معنی “پُرشده” است. دلمه تنوع خیلی زیادی دارد و می‌توان آن را استفاده از برگ انگور، فلفل دلمه، کلم برگ، کدو، پیاز، گوجه فرنگی و بادمجان تهیه کرد.
دلمه بسته به ذایقه افراد با طعم‌های متفاوتی سرو می‌شود. بعضی افراد این خوراک را با چاشنی رب ‌انار که مناسب برای دلمه برگ‌مو می‌باشد می‌پسندند و برخی با چاشنی رب گوجه‌فرنگی که برای انواع دلمه سبزیجات مناسب است.
***
گاهی برای پخت دلمه برگ‌ انگور، از مخلوط سرکه و شیره و گاهی از مخلوط آب‌لیمو، شکر، زعفران استفاده می‌شود. برای دلمه سبزیجات تهیه سس گوجه‌فرنگی مناسب خواهد بود.***

مواد مورد نیاز:
برگ انگور___به میزان لازم
برنج___دو پیمانه
لپه___یک پیمانه
گوشت چرخ‌شده___نیم کیلو
پیاز متوسط___۲ عدد
سبزی دلمه ___سه پیمانه
نمک، شکر، فلفل، زعفران___به مقدار لازم
آبلیمو___۴ قاشق غذاخوری

طرز تهیه دلمه برگ مو

آموزش تهیه دلمه برگ مو:

برای تهیه دلمه برگ انگور بهتر است از برگ تازه انگور در فصل تابستان استفاده شود ولی اگر در سایر فصول هوس درست‌کردن این خوراک خوشمزه را داشتید، می‌توانید از برگ انگور فریزشده و یا کنسور برگ انگور استفاده کنید. در هر حال از هر روشی که استفاده می‌کنید، قبل از شروع کار همه مواد لازم را آماده کنید تا وسط پخت و پز، ناگهان با کمبود یک ماده غذایی مواجه نشوید.

لپه و برنج را از شب قبل خیس کنید.
روز بعد، برنج را ۵ تا ۱۰ دقیقه بپزید تا حالت نیم‌پز شود.
لپه‌ها را نیز در ظرفی جداگانه حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه نیم‌پز کنید.
پیاز را رنده کرده و با کمی روغن تفت دهید.
گوشت چرخ‌کرده را به آن‌ها اضافه کنید و زمانی رنگ گوشت کمی تغییر کرد، نمک، فلفل و سایر ادویه‌جات دل‌خواه را به آن اضافه کنید.
سبزی دلمه که شامل؛ ترخون، مرزه، جعفری، نعناع، تره است را به گوشت اضافه کرده و کمی تفت دهید.
حالا برنج و لپه آبکش‌شده را اضافه کنید و مواد را کمی دیگر باهم تفت بدهید.
بعد شعله را خاموش کنید و صبر کنید تا حرارت مواد دلمه کم شود.
در همین فاصله، برگ‌موها را به مدت ۵ دقیقه داخل آب جوش ریخته تا نرم شده و کمی تغییر رنگ دهند.

***
حالا مواد را با قاشق، کم‌کم وسط برگ موها بریزید و برگ‌ها را به شکل بقچه بپیچید.
زمانی که کار پیچیدن برگ‌ها تمام شد،برای درست کردن سس شکر، آبلیمو، زعفران و نصف استکان آب را باهم مخلوط کنید.
یک قابلمه مناسب برداشته و روی حرارت ملایم قرار دهید و سس دلمه را کف آن بریزید.
کمی منتظر بمانید تا سس به جوش بیاید.
سپس دلمه‌ها را به آرامی و با حوصله کف قابلمه بچینید و بین دلمه‌ها چند برش لیموترش تازه یا در صورت در دسترس بودن، چند عدد گوجه سبز قرار دهید.
دلمه‌ها را حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه با حرارت بسیار ملایم بپزید.

بعد از پخت دلمه ها را در ظرف چیده و تزئین کنید.

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “طرز تهیه دلمه برگ مو”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا پاسخ صحیح را وارد نمایید(از اعداد انگلیسی استفاده کنید) *