----------------------

طرز تهیه عاشوره دسر و آش محلی ترکیه

عاشوره را با نام پودینگ نوح (Noah’s pudding) نیز میشناسند، در روزهای خاصی از محرم تهیه می‌شود، اهل سنت در ترکیه آن را در روزهای ۱۰ تا ۱۵ محرم درست می‌کند، زیرا اعتقاد دارند در روز دهم محرم کشتی حضرت نوح به ساحل رسید و پیروان آن حضرت هر آنچه داشتند با هم مخلوط کرده و چیزی شبیه به عاشوره درست کردند و در اختیار همگان گذاشتند و علت این نام‌گذاری نیز همین امر است. این پودینگ به ‌نوعی نذری مردم ترکیه در این ایام است. مواد اصلی تشکیل ‌دهنده‌ی این دسر پسته، بادام، میوه‌ها و غلات است.

مواد لازم:
گندم پوست کنده : یک کیلو گرم
لوبیا : نیم کیلو
نخود : نیم کیلو
کشمش : دو لیوان
انجیر خشک : ۲۰۰ گرم
برگه زردآلو : ۲۰۰ گرم
برنج : ۱ لیوان
شیر : ۲ لیوان
شکر : یک و نیم کیلو
رنده پوست پرتقال : یک قاشق غذاخوری
سیب : ۳ عدد
گلاب : یک لیوان
آب : به اندازه لازم

برای تزئین:
بادام زمینی
دارچین
فندق
دانه انار
کشمش
پسته
گردو

روش تهیه عاشوره

طرز تهیه:

گندم پوست کنده را بشوئید و از شب قبل با آب گرم خیس کنید. صبح روز بعد آب روی گندم را خالی کنید و دوباره روی آن آب بریزید و روی حرارت قرار بدهید و تا وقتی که گندم ها به اصطلاح شکوفه بزند ( باز شود ) بپزید.
نخود و لوبیا را نیز یکی دو ساعت خیس کنید.کشمش را در آب داغ خیس کنید و کنار بگذارید.زمانی که گندم شروع به شکوفه زدن کرد، لوبیا و نخود را بیفزایید و زیر قابلمه را خاموش کنید و بگذارید به مدت ۱ ساعت استراحت کند. سپس زیر قابلمه را روشن کنید و هر چند دقیقه یک بار هم بزنید و تا زمانی که لوبیا و نخود کامل پخته شود به این کار ادامه دهید.
در دستور اصلی آمده است که در این مرحله کشمش خیس خورده را اضافه میکنیم و میگذاریم به جوشیدن ادامه دهد. ( اما به دلیل مشکلات شرعی ما این کار رو نمیکنیم و سعی میکنیم به همون خیس خوردن و سرخ کردن کشمش اکتفا کنیم )
برنج را نیز در این مرحله به عاشوره اضافه کنید. چند دقیقه بعد رنده پوست پرتقال و برگه زردآلوی خرد شده را نیز اضافه کنید. در طی پخت مدام باید هم بزنید. در این مرحله شیر را نیز اضافه کنید. در آخر شکر و گلاب را اضافه کنید و بعد از اینکه چند جوش زد، در قابلمه را ببندید تا به اصطلاح دم کشیده و جا بیفتد. بعد داخل ظرف سرو بریزید و روی آن را تزئین کنید.

تهیه این دسر در حجم کم کار سختی به نظر میرسد و معمولاً برای میهمانی ها میتوان از آن استفاده کرد.

میتوانید از روز قبل تهیه کرده و در یخچال قرار دهید و روز میهمانی سرو کنید. این دسر به صورت سرد و یا ولرم سرو میشود.

این دسر را بدون نخود و لوبیا هم درست میکنند.

منبع:مامی سایت

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “طرز تهیه عاشوره دسر و آش محلی ترکیه”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا پاسخ صحیح را وارد نمایید(از اعداد انگلیسی استفاده کنید) *