---------------------- ---------------------

طرز تهیه “قورمه سبزی” با سبزی تازه یا یخ زده

توضیحاتی در مورد قورمه سبزی

قورمه‌سبزی یا قُرمه‌سبزی از مردم پسندترین و نامی ترین خورش‌های سنتی ایران و یکی از خوراک‌های ملی ایران است و در افغانستان نیز این نوع غذا پرطرفدار و رایج می باشد.در این خورش از گوشت قرمز، سبزی قرمه، لیموی عمانی و لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی استفاده می‌شود.

قرمه‌سبزی محبوبیت زیادی در میان مردم ایران دارد و اکثرا در مهمانی ها پخته میشود. واژه قرمه با توجه به اندازه برش گوشت به این خورش گفته میشود. این خورش اصیل ایرانی با سبزی قرمه (دربرگیرنده‌ٔ: جعفری، شنبلیله ، گشنیز، تره و اسفناج و یا برگ چغندر که در زمستان وقتی فصل اسفناج است از اسفناج و هنگامی که برگ چغندر فراهم است٬ برگ چغندر بکار می‌رود)، لوبیا (قرمز یا چیتی یا چشم بلبلی ) و گوشت قرمز(بیشتر گوشت گوساله) پخته می‌شود.

مواد مورد نیاز تهیه خورشت قورمه سبزی برای ۲ نفر

سبزی قورمه سبزی : نیم کیلو

لوبیا چیتی یا قرمز : یک چهارم لیوان

پیاز : ۱ عدد کوچک

لیمو عمانی : دو عدد

شمبلیله خشک : یک قاشق چای خوری

نمک و فلفل و ادویه : به مقدار لازم

گرد لیمو : به مقدار لازم(در صورت موجود نبودن حذف شود)

روغن جهت سرخ کردن سبزی و گوشت : به مقدار لازم

تهیه قورمه سبزی مجلسی و خوشمزه

 

روش تهیه
برای پخت خورش قورمه سبزی لوبیا را از شب قبل خیس کنید و دو یا سه بار آب آن را تعویض کنید. بعد به همراه آب و نمک میگذاریم تا کمی بجوشد. لیمو عمانی را در ظرف آب بیندازید تا کمی نرم شود و با چنگال چند سوراخ در آن بزنید.

پیاز را نگینی خرد و با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شود. گوشت را با توجه به سایز مورد نظرتان خرد کنید و با پیاز کمی تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شده و سرخ شود به صورتی که آب آن خارج شود.

سپس به آن کمی فلفل قرمز و زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید. لوبیا ها را به گوشت و پیاز اضافه کنید و با کمی آب بگذارید نیم پز شوند.

در همین حال سبزی را بشورید و خرد نمایید و بعد آن را سرخ کنید، در صورتی که از سبزی فریز شده استفاده می کنید سبزی را به صورت یخ زده بدون آن که یخ آن باز شود در روغن قرار دهید تا پس از سرخ شدن، سبزی به صورت لاستیکی و سیاه رنگ نشود.

بعد از نیم پز شدن گوشت و لوبیا، سبزی سرخ شده، لیمو عمانی و آب را به مواد اضافه نمایید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم کاملا پخته و جا بیفتد. در نهایت نمک و فلفل و گرد لیمو رو اضافه کنید .در بعضی مناطق به خورش قرمه سبزی کمی رب انار یا گوجه و آبلیمو اضافه میکنند که بستگی به ذائقه افراد دارد.

چند نکته که بهتر است رعایت شود

بهتر است سبزی این خورشت خیلی ریز خرد شود زیرا به این ترتیب بهتر جا می افتد. آب را به صورت یک جا به خورشت اضافه نمایید، حتی الامکان برای پخت قورمه سبزی از سبزی تازه استفاده شود، چرا که خورش قورمه سبزی خوش رنگتر و خوشمزه تر می شود و صد البته ویتامین های موجود در سبزی بهتر حفظ خواهد شد.

اگر می خواهید سبزی قورمه سبزی را در فریزر نگهداری کنید بهتر است که آن را سرخ نشده در فریزر بگذارید و موقع پخت سرخ کنید تا سالم تر و خوش رنگ تر (سبزتر) باشد. چون از نظر بهداشت غذا روغن مایع نباید یخ بزند و مصرف روغن جامد هم برای سلامتی ضرر دارد. شنبلیله قورمه سبزی نباید زیاد باشد چون خورش تلخ می شود.

اگر سبزی قورمه سبزی درشت خرد بشود هر چه بجوشد جا نمی افتد. در بعضی از نواحی شمال کشور، سبزی های محلی خود را نیز به قورمه سبزی اضافه می کنند. سرخ کردن زیاد سبزی باعث تیره شدن رنگ آن و در نتیجه از دست دادن خواص غذایی آن می شود البته اگر رنگ سیاه خورشت برایتان مهم است باید سبری هارا زیاد سرخ کنید.

نسبت سبزی های مختلف در قورمه سبزی بستگی به ذائقه خانواده دارد اما در هر حال اگر تره زیاد باشد طعم خورش تند می شود، اسفناج زیاد به خورش، مزه خورش آلو اسفناج می دهد. شنبلیله زیاد خورش را تلخ می کند و بوی گشنیز هم در خورش قورمه سبزی نباید خیلی محسوس باشد. نکته دیگر آنکه اگر سبزی موقع خرد کردن آب انداخت آب آن را دور نریخته و به خورش اضافه کنید.

وقت سرخ کردن سبزی قورمه سبزی ، روغن سبزی را اول به آن اضافه کنید و به اصطلاح نگذارید آب سبزی خشک شود بعد روغن بریزید، زیرا رنگ روغن روی خورشت جا افتاده و سبزی سبز و خوش رنگ می شود. هنگام خاموش کردن شعله می توان قطعه هایی از یخ به خورش اضافه کرد تا روغن خورش به سطح خورش بیاید.

گوشت قورمه سبزی نباید خیلی ریز و به اصطلاح قیمه ای باشد، در حد گردویی درشت مطلوب است و می تواند با استخوان یا بدون استخوان باشد. از گوشت راسته نیز میشود استفاده کرد.

لیمو عمانی جز لاینفک خورش قورمه سبزی است که دو نوع تیره و روشن دارد. برای قورمه سبزی بهتر است از نوع لیمو عمانی تیره رنگ استفاده شود. لیمو عمانی همراه با آبلیمو و آبغوره استفاده می شود.

به کار بردن رب گوجه فرنگی همراه با لیموعمانی ، از میزان رنگ سبزی خورش قورمه سبزی کم میکند. از گرد لیموعمانی در قورمه سبزی استفاده می شود که البته رنگ خورش را تیره می کند. بعضی نیز در خورش قورمه سبزی از چاشنی آب نارنج استفاده می کنند.

لوبیای قورمه سبزی ، لوبیای قرمز یا چیتی است. در بعضی از شهرها (شهرهای خراسان) از لوبیا چشم بلبلی در خورش قورمه سبزی استفاده می شود.

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “طرز تهیه “قورمه سبزی” با سبزی تازه یا یخ زده”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا پاسخ صحیح را وارد نمایید(از اعداد انگلیسی استفاده کنید) *

----------------------------------------------------------------------