---------------------- ---------------------

طرز تهیه نان باگت یا فرانسوی به صورت کامل

تا به حال به این فکر کرده اید که برای درست کردن ساندویچ به جای این که نون حاضری بخرید، خودتون توی خونه نون باگت تهیه کنید؟

اگر یه بار این کار رو بکنید و عطر بی نظیر نون تازه رو توی خونه استشمام کنید، دیگه بعید میدونم برای خرید نون، به نانوایی یا سوپرمارکت محل برید! درسته تهیه این نان ها زحمت و وقت زیادی میگیره ولی حداقل یک بار پخت آن در خانه حس خوبی میده.

مواد لازم:
آب نصف لیوان
شیر یک لیوان
کره نرم شده ۱/۴ لیوان
خمیر مایه فوری یک قاشق غذا خوری
آرد سفید چهار لیوان
تخم مرغ یک عدد
شکر دو قاشق غذاخوری
نمک یک و نیم قاشق چای خوری

روش تهیه نان باگت

طرز تهیه:
شیر، آب و کره را بریزید توی قابلمه و روی حرارت بذارید تا با هم مخلوط شوند.زمانی که گرم شد، از روی حرارت بردارید و کناری بگذارید تا کمی خنک شوند.

در کاسه بزرگی یک و سه چهارم لیوان آرد را با خمیر مایه فوری، شکر و نمک مخلوط کنید. (همه آرد رو یه جا مصرف نکنید، اول یک و سه چهارم لیوان رو بریزید و دو و یک چهارم لیوان باقیمانده را بعداً به تدریج به خمیر اضافه کنید)

بهتره مواد را با هم ویسک(همزن دستی) کنید تا به خوبی مخلوط شوند و آرد هم یه مقدار هوادهی بشه. بعد مخلوط شیر رو به آن اضافه کنید.

مدام با ویسک(همزن دستی) هم بزنید و تخم مرغ رو هم توی مایه بشکنید و با ویسک مخلوط کنید.

کم کم همزمان با ورز دادن، باقی آرد رو اضافه کنید (هر دفعه نصف لیوان) تا جایی که خمیر دیگه به دست نچسبه. ممکنه با همین ۴ لیوان آرد به همچین خمیری برسید، ممکنه باز احساس کنید خمیر چسبندگی دارد و باید باز هم آرد بریزید.دقت کنید که در دستور اصلی چهار و نیم لیوان آرد گفته شده ولی هر زمان که خمیر به دست نچسبید دیگر نباید آرد اضافه کرد.

در ضمن توجه کنید که هر چه بیشتر خمیر را ورز بدهید، نان با کیفیت بهتری تهیه میشود. پس تا جایی که میتوانید محکم و خوب ورز بدهید (حدود ۸-۱۰ دقیقه)

روی خمیر را بپوشونید و بگذارید حدود یک ربع ساعت استراحت کند.

سطح کار رو کمی آرد بپاشید. خمیر را از از درون کاسه بیرون بیاورید و به سطح کار منتقل کنید وآن رو به شکل استوانه حالت دهید.

با چاقوی تیز و خیس، خمیر را اول به ۲ قسمت مساوی و بعد هر قسمت رو به ۲ قسمت مساوی دیگر تقسیم کنید. همین طور ادامه دهید تا کلاً خمیر به ۱۶ قسمت مساوی تقسیم شود.

خمیرها رو چونه بزنید و کمی بهش فرصت بدین تا خودش رو بندازه. (اینجوری راحت تر باز میشه.)

هر چونه رو با وردنه باز کنید و به شکل یه دایره به قطر تقریباً ۱۵ سانتیمتر در بیاوریدد.

حالا این خمیر باز شده رو رول کنید.

وقتی که تا آخر رول شد، ته هر رول رافشار بدهید تا باز نشود و در سینی فر بچینید.

رول ها را با فاصله زیاد توی سینی بچینید چون قراره دوباره استراحت کنن و این بار واقعاً پف می کنن و به هم می چسبن.

روی سینی را با دستمال تمیز یا سلفون بپوشانید و بگذارید کنار تا ور بیاید. حدود ۱ ساعت یا ۲ ساعت زمان لازم است (بسته به دمای آشپزخانه) کلاً باید اندازه ۲ برابر شود ولی بالای ۲ ساعت امکان دارد ترش شود.

نکته بسیار مهم: حتماً حتماً نان ها را در سینی فری که بعدا به فر انتقال میدهید بگذارید تا ور بیایند.نان بعد از پف کردن نباید جا به جا شود زیرا این کار هوای داخل نان را خالی میکند.

یک ربع قبل از اینکه نان ها رو بپزید، فر رو با حرارت ۲۰۰ درجه روشن کنید.

می توانید روی نون ها کمی شیر بمالید.

وقتی فر حسابی گرم شد، سینی نان ها رو بگذارید داخل فر و حدود ۱۲-۱۵ دقیقه صبر کنید. باید روی نون ها کمی طلایی بشه.

پس از پخت، روی نون ها رو با فویل بپوشانید و روی فویل هم دستمال آشپزخونه بذارید و حدود ۱۰-۱۵ دقیقه صبر کنید. اینجوری نون نرم می مونه و خشک نمیشه.

میتوانید قبل از پخت کمی کنجد روی نان بپاشید.

منبع:تابناک باتو

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “طرز تهیه نان باگت یا فرانسوی به صورت کامل”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا پاسخ صحیح را وارد نمایید(از اعداد انگلیسی استفاده کنید) *