----------------------

طرز تهیه کلوچه گردویی به صورت کامل

دستور پخت کلوچه گردویی خوشمزه که نمیشه گفت از نظر نرمی و لطافت درست مثل کلوچه های شماله اما خیلی خوشمزه است. مخصوصا با مغزی گردویی وسطش که با ترکیب گلاب و هل یه طعم کاملا سنتی میده.

توی مواد میانی کلوچه از گردوی آسیاب شده استفاده میشه که اگر دوست داشته باشید میتونید یه مقداری آز آن را با مغز گردوی خرد شده جایگزین کنید.

بهتره برای کار با شیرینی ها از اندازه گیری وزنی ( ترازو ) استفاده شود. در دستور زیر معادل پیمانه ای مواد لازم هم در پرانتز ذکر شده برای کسانی که ترازو ندارند. البته همیشه اندازه های وزنی دقیق تر است و نتیجه بهتری دارد.
مواد لازم برای ۱۵ تا ۱۶ عدد کلوچه
شربت غلیظ یا عسل ۵۰ گرم ( در این دستور از عسل استفاده شده) ( ۲ و ۱/۴ قاشق غذاخوری )
روغن جامد یا کره مارگارین ۲۲۰ گرم ( یک پیمانه )
پودر قند ۱۷۵ گرم (۱/۵ پیمانه)
روغن مایع ۳۰ گرم ( ۲/۵ قاشق غذاخوری )
زرده تخم مرغ سه عدد
آب ۷۵ میلی لیتر یا ۱/۳ پیمانه
آرد ذرت ۵۰ گرم یا ( ۱/۳ پیمانه )
آرد گندم ۵۵۰ تا ۶۰۰ گرم ( ۴ و ۱/۳ پیمانه تا ۴ و۲/۳ پیمانه)
بیکینگ پودر یک قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ و زعفرون مقداری برای روی کلوچه
مواد داخلی کلوچه
گلاب برای خمیری شدن نصف استکان
دارچین ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری
شکر ۷۵ گرم ( ۱/۳ پیمانه )
مغز گردوی آسیاب شده ۱۰۰ گرم

دستور پخت کلوچه گردویی خوشمزه

طرز تهیه
بیکینگ پودر، آرد ذرت و آرد گندم را با هم چند بار الک میکنیم.کره یا روغن جامد را با پودر قند حدود ۵ دقیقه خوب هم میزنیم تا مایه سفید رنگ شود.

روغن مایع رو اضافه کرده و هم میزنیم، زرده های تخم مرغ را یکی یکی اضافه میکنیم و بعد از هر بار اضافه کردن هم میزنیم.

بعد از اینکه مایه یکدست شد، عسل را اضافه نموده و هم زدن را ادامه میدهیم.در آخر آب را اضافه مینماییم و هم میزنیم.

حالا همزن رو کنار گذاشته و مخلوط آرد الک شده رو اضافه میکنیم و خمیر را با دست ورز میدهیم.

بعد از اینکه کاملاً مخلوط شد ، خمیر را به مدت ۲۰ دقیقه استراحت میدهیم. این کار باعث میشود از چسبندگی خمیر کم شود.

فر رو با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کرده و اجازه میدهیم گرم شود.

برای تهیه مایه داخلی در ظرفی پودر دارچین، پودر هل، شکر و مغز گردوی آسیاب شده رو با هم مخلوط می نماییم.(بهتر است مقداری هم مغز گردوی خرد شده جایگزین پودر گردو کنیم)

گلاب رو اضافه کرده و هم میزنیم.(گلاب باید در حدی ریخته شود که مایه نه سفت باشد و نه شل)

بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، مقداری از خمیر رو در دست گرد کرده و وسطش را کمی فشار میدهیم. سپس از مواد میانی داخلش میگذاریم و خمیر را گرد میکنیم طوریکه کامل روی مواد میانی رو بپوشاند.

در سینی فر گذاشته و روی کلوچه با پشت یک پیش دستی صاف فشار وارد میکنیم تا تخت و گرد شود.( میتوانید به جای پیش دستی از مهر کلوچه استفاده کنید)

همه ی مایه کلوچه رو به همین صورت آماده مینماییم.

زرده تخم مرغ و زعفران رو مخلوط کرده و با قلم موی آشپزی روی کلوچه ها میزنیم.

بین کلوچه ها فاصله بدهید زیرا در هنگام پخت پهن تر میشود.

سینی فر رو به مدت ۳۰ الی ۳۵ دقیقه در طبقه وسط فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار میدهیم تا کلوچه ها قهوه ای، طلایی شوند.

بعد از آماده شدن کلوچه ها را بیرون آورده و با کمی گردو تزیین میکنیم.

منبع:سرآشپزباشی

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “طرز تهیه کلوچه گردویی به صورت کامل”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا پاسخ صحیح را وارد نمایید(از اعداد انگلیسی استفاده کنید) *

----------------------------------------------------------------------