----------------------

طرز تهیه ی دوشمه پلو آذربایجانی

دوشمه پلو یکی از غذاهای سنتی کشور آذربایجان میباشد که هم با گوشت یا مرغ تهیه میشود.در این مطلب قصد آموزش تهیه ی این غذا با گوشت چرخکرده را داریم.
مواد لازم برای تهیه ی دوشمه پلو با گوشت چرخکرده:
۲ پیمانه برنج
۱ فنجان لوبیا چشم بلبلی
نیم کیلو گوشت چرخکرده
۲ عدد پیاز
۱۰۰ گرم کره
۶۰ گرم آلو ترش
نمک و فلفل و زعفران به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه ی ته دیگ:
یک لیوان آرد
دو قاشق غذاخوری ماست
نصف فنجان روغن مایع
نصف قاشق چایخوری بیکینگ پودر
طرز تهیه ی دوشمه پلو با گوشت چرخکرده
برای تهیه ی دوشمه پلو ابتدا برنج را به حالت آبکش تهیه میکنیم: برنج را در ظرفی میریزیم و برای هر پیمانه تقریبا یک قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه میکنیم سپس آب را به اندازه ی یک بند انگشت روی برنج داخل ظرف میریزیم و آهسته با یک قاشق کوچک هم میزنیم و برای حدودا ۴ ساعت (بسته به برنج ) میگذاریم تا خیس بخورد.بعد از ۴ ساعت قابلمه ای را تا نیمه آب پر میکنیم و با یک قاشق غذاخوری نمک میگذاریم تا آب جوش بیاید بعد برنج را به آب جوش اضافه میکنیم.نباید آبی که برنج در آن خیس خورده را با برنج در قابلمه بریزیم.بهترین زمان برای آبکش کردن برنج زمانی است که برنج به اصطلاح قد میکشد.معمولا بعد از یکبار آبکش کردن برنج این زمان را متوجه میشویم.
یک قاشق نیمه پر زعفران را با نیم فنجان آب میگذاریم تا دم بکشد.
گوشت را با پیاز که از قبل رنده کرده ایم و آب آن را گرفته ایم در ظرف دیگری خوب مخلوط میکنیم و کمی نمک و فلفل به آن میزنیم و خوب ورز میدهیم.
لوبیا را که از شب قبل خیس کرده ایم به همراه یک قاشق چایخوری نمک میپزیم.
دستور تهیه ی خمیر ته دیگ
آرد را پس از گذراندن از صافی در یک ظرف میریزیم.به اندازه ی یک چهارم یک قاشق چای خوری به آن نمک اضافه میکنیم.ماست و بیکینگ پودر را مخلوط کرده و به آرد اضافه میکنیم.در آخر روغن مایع را اضافه کرده و خوب ورز میدهیم تا خمیر ما یک دست شود.حالا درب ظرف را میپوشانیم تا خمیر استراحت کند.بعد از یک تا یک ساعت و نیم خمیر را از ظرف خارج کرده و با وردنه آن را پهن میکنیم تا ضخامت آن در حدود یک تا دو میلیمتر شود.

روش چیدمان دوشمه پلو در قابلمه ی اصلی
حالا زمانی است که ما تمام مواد را آماده کرده ایم و زمان چیدن آنها در قابلمه و پخت نهایی است.ایتدا کمی روغن مایع داخل قابلمه میریزیم .روغن باید به میزانی باشد که ته و کناره های قابلمه کاملا چرب شود.میتوانیم قابلمه را بلند کرده و روغن را داخل آن بچرخانیم.حال خمیر را که وردنه کرده ایم ته قابلمه میگذاریم.
یک لایه برنج روی خمیر میریزیم.

طرز تهیه ی دوشمه پلو آذربایجان

گوشت را در ظرفی با چند قاشق برنج مخلوط میکنیم سپس مقداری از آن برمیداریم و با دست به آن شکل داده(به شکل کتلت) و داخل قابلمه روی برنج میگذاریم.این گوشتهای کتلت شکل باید روی برنج را بپوشاند.

طرز تهیه ی دوشمه پلو آذربایجان

آلوها را بین گوشتها و در فضاهای خالی قرار میدهیم و دوباره یک لایه برنج روی آن میریزیم.

طرز تهیه ی دوشمه پلو آذربایجان

روی برنج را یک لایه لوبیای پخته شده و کمی شوید خشک شده میریزیم و باقی مانده ی برنج را روی لوبیا ها میریزیم.

طرز تهیه ی دوشمه پیلو آذربایجان

زعفران دم کرده را روی برنج ریخته و کره را به چند تکه تقسیم کرده و قسمتهای مختلف برنج قرار میدهیم.حال درب قابلمه را بسته و آن را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا دوشمه پلو ما آماده شود.

طرز تهیه ی دوشمه پیلو باکو

طرز تهیه ی دوشمه پلو آذربایجان

نکته:در این غذا از سیب زمینی نیز برای تهیه ی ته دیگ استفاده میشود.

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “طرز تهیه ی دوشمه پلو آذربایجانی”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا پاسخ صحیح را وارد نمایید(از اعداد انگلیسی استفاده کنید) *

----------------------------------------------------------------------