مزایای خوردن کدو سبز خام

کدو سبز با طبع سرد و تر ، از جمله مواد غذایی است که علاوه بر طعم خوشمزه ای که دارد حاوی میزان زیادی آب می باشد.کدو سبز را میتوان به شکلهای گوناگون خام ، آب پز و یا به صورت پخته شده مثل بورانی مصرف نمود اما بهترین نوع مصرف کدو سبز به شکل خام است.

کدو سبز منبع انواع یتامین ها و مواد معدنی:
کدو سبز دارای مقادیر بالایی انواع ویتامین C، ویتامین های B از جمله فولات و ویتامین A و مواد معدنی از جمله پتاسیم، منگنز، منیزیم، فسفر و کربوهیدرات، پروتئین و فیبر می باشد. مصرف کدو سبز خام و پخته با پوست بهتر است زیرا پوست آن سرشار از آنتی اکسیدان بتا کاروتن میباشد و بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت می نماید.می توان کدو سبز خام را در انواع سالاد استفاده نمود، کدو سبز پخته را می توان در انواع سوپ، خورش ، کوکو و کتلت استفاده کرد.

خواص کدو سبز برای کاهش فشارخون بالا
کدو سبز حاوی مقادیر بالایی پتاسیم است که سبب کاهش فشار خون بالا می شود و همچنین خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته قلبی را کاهش می دهد.

تاثیر مصرف کدوسبز بر روی چشمها
کدو سبز حاوی مقادیر بالایی ویتامین C، منگنز، بتا کاروتن، لووتیان و زاکسنتین میباشد که برای سلامت چشم ها و پیشگیری از انواع بیماری های چشمی مانند ژنراسیون ماکولا، آب مروارید و گلوکوم موثر است.

خواص ضد سرطانی کدوسبز

در کدو سبز مقدار زیادی مواد ضد سرطان و آنتی اکسیدان وجود دارد و خوردن کدو سبز از بروز سرطان و پیری زودرس سلول ها جلوگیری می کند.مصرف سبزیجاتی با فیبر بالا از جمله کدو سبز باعث می شود سموم سرطان زا از سلولهای کولون دفع شده و فولات و بتاکاروتن و ویتامین C موجود در آن از این سلولها در برابر مواد شیمیایی که باعث سرطان کولون می شوند محافظت می کند.

عناصر ضد سرطانی کدو سبز از سرطان کولون (روده بزرگ) پیشگیری می کند و آب کدو سبز از نظر توانایی مقابله با جهش های سلولی همانند تره فرنگی، تربچه و کدوتنبل میباشد.

کدو سبز به دلیل دارا بودن آلفا و بتا کاروتن در کاهش خطر سرطان پروستات مردان بالای ۶۰ سال موثر میباشد.نتیجه ی تحقیقات نشان میدهد که عصاره ی کدو سبزباعث کاهش علایم بزرگی خوش خیم پروستات میشود؛ همان طور که می دانید بزرگی خوش خیم پروستات منجر به مشکلاتی در عملکرد دستگاه ادراری و جنسی می گردد؛ فیتونوترینت های موجود در کدو سبز عامل این تسکین میباشند.
جلوگیری از پیری و تقویت حافظه با مصرف کدو سبز
بنا بر تحقیق انجام شده توسط دانشگاه راش در شیکاگو، ویتامین A و E در ترکیب با اسیدهای چرب امگا ۳ جذب آنتی اکسیدان های محلول در چربی را تقویت می کند و به بازسازی مؤثر سلول های مغزی کمک می کند.این اعتقاد وجود دارد که کدو سبز حاوی ترکیبات ضد پیری بسیار خوبی میباشد. آنتی اکسیدان های موجود در آن موجب تقویت حافظه و کاهش مشکلات وابسته به سن به میزان ۴۰ درصد می گردد.
کدو سبز گزینه ای مناسب در رژیم غذایی
به دلیل اینکه ۹۵ درصد کدوسبز را آب تشکیل میدهد برای افرادی که رژیم لاغری دارند گزینه ی مناسبی است.همچنین کدو سبز کالری کمی دارد به صورتی که هر ۱۰۰ گرم کدو سبز فقط ۲۵ کالری دارد.علاوه بر این مشخص شده است که کدو سبز متابولیسم یا سوخت و ساز بدن را بالا می برد.

سم زدایی کبد و درمان کبد چرب با کدو سبز

کدو سبز از جمله سبزیجاتی است که حاوی مقادیر بالایی سدیم است. سدیم بدن را قلیایی کرده و به سم زدایی کبد و درمان کبد چرب کمک می کند.بهتر است کدو سبز خام را با پوست (اگر ارگانیک باشد) در سالاد استفاده نمایید تا بهتر کبد را سم زدایی کند.

کدوسبز در پیشگیری از سرماخوردگی موثر است
کدو سبز یک منبع غنی ویتامین C و ویتامین A میباشد. این دو ویتامین سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلونزا پیشگیری می کند.

تاثیر کدوسبز برزخم معده و دستگاه گوارش

همانطور که گفته شد کدو سبز حاوی مقادیر زیادی آب است. که آب به صورت کلی باعث بهبود هضم غذا میشود، به درمان زخم معده کمک می کند، خطر ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر را کاهش داده و به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.سرعت هضم کدو سبز بالاست و چون فیبر موجود در آن زیاد است می تواند به بهبود حرکات روده و درمان یبوست و اسهال کمک کند.

منبع: الو دکتر

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “مزایای خوردن کدو سبز خام”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا پاسخ صحیح را وارد نمایید(از اعداد انگلیسی استفاده کنید) *

----------------------------------------------------------------------