----------------------

پیشگیری از تب مالت+ علائم

تب مالت چیست؟
تب مالت که به آن بروسلوز نیز گفته میشود بیماری است واگیردار که بین انسان و حیوان مشترک است.این بیماری میتواند از حیواناتی همچون گاو، بز و گوسفند هایی که به این بیماری دچار شده اند به انسان انتقال یابد.سابقه ی این بیماری در کشور ما زیاد است است و در هر سال انسان های زیادی به آن مبتلا میشوند که ابتلا به این بیماری باعث ناتوانی افراد میشود.ایتلا و شیوع این بیماری در دامها باعث سقط جنین، کاهش وزن و کم شدن شیر دام میشود و همچنین بر اثر منع فروش و صادرات دام گشته و صدمات اقتصادی هنگفتی را در پی دارد.

پیشگیری از تب مالت
* اگر به شیر پاستوریزه دسترسی ندارید قبل از مصرف شیر خام آن را به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید و همزمان هم بزنید تا گرما به همه ی شیر برسد.
* خامه و بستنی غیر پاستوریزه مصرف نکنید.
* قبل از مصرف پنیر تازه و بی نمک آن را به مدت ۲ ماه در آب نمک قرار دهید تا در صورت آلودگی میکروب بیماری از بین رود.
* ظروف مخصوص شیر دوشیدن را قبل از استفاده با دقت کامل شستشو دهید.
* پیش از دوشیدن شیر از دام حتما پستان دام و اطراف آن را با آب و صابون خوب بشوئید.
* شیر دامی که جدیداً سقط جنین داشته را مصرف نکنید (شایان ذکر است گوشت حیوانات مبتلا به تب مالت اگر خوب پخته شود قابل استفاده است) .
* دام تلف شده، سقط شده و ترشحات رحمی دام­های آلوده را سوزانیده یا به مقدار کافی بر روی آنها مواد ضدعفونی کننده ریخته به طور بهداشتی دفن کنید.
* از تماس مستقیم با بافت­های آلوده حیوان (بویژه ترشحات دستگاه ادراری، تناسلی و دهان(خودداری نمائید
* اگر لازم است با ترشحات رحمی و دام تلف شده تماس داشته باشید با دستکش این کار را انجام دهید.
* از کشتار پراکنده دام­ها در فضای باید جلوگیری شود.
* هنگام نظافت اصطبل یا طویله، دهان و بینی را با پارچه تمیزی بپوشانید.
* برای شناسایی حیوانات بیمار یا مشکوک با مامورین دامپزشکی همکاری مناسب را داشته باشید
* از نگهداری دام آلوده در گله خودداری نموده و جهت حذف آن با نظر دامپزشکی اقدام نمایید.
* دام­ها باید برعلیه تب مالت واکسینه شوند.

راه­های سرایت بیماری
این عفونت باکتریایی اعضای خونساز بدن، از جمله مغز استخوان، کبد و طحال را تحت تاثیر قرار می دهد بیماری در مردان ۲۰ تا ۶۰ ساله شایع­تر است.
* عامل این بیماری می تواند از راه دستگاه گوارش، تنفس و همینطور از راه جلدی به بدن انسان وارد شود.
* راه­های انتقال بیماری: مصرف شیر خام و فراورده های لبنی آلوده خصوصا پنیر تازه، سر شیر و بستنی خامه دار و آغوز
* آلوده بودن ظروف مورد استفاده در حین شیر دوشی
* تماس مستقیم با بافت­های آلوده دامی مثلا حین کمک در زایمان دام مبتلا و یا تماس با پوست و مواد دفعی دامهای مبتلا
* تنفس گرد و غبار موجود در هوای طویله و اصطبل دام­ها و یا آزمایشگاه ها
* احتمال انتقال بیماری از طریق خون، پیوند مغز استخوان و انتقال آلودگی توسط حشرات نیز وجود دارد.

علائم بیماری تب مالت
تب مالت یک بیماری مشترک انسان و دام است در نتیجه افرادی که با دام سروکار دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا هستند مانند کشاورزان، قصابان، دامپزشکان، دامداران، زنان دامدار که شیر می دوشند، کسانی که به مناطق آلوده مسافرت کرده اند.اگر فردی علائم تب مالت که در زیر گفته میشود را داشته باشد باید حتما به پزشک مراجعه نماید، لازم نیست بیمار از دیگران جدا شود. ولی باید اطرافیان او نیز از نظر ابتلا به تب مالت مورد بررسی قرار گیرند

تب شدید ثابت ترین نشانه ی این بیماری است که بین ۳۷/۵ تا ۴۰ درجه متغیر است.این تب میتواند با احساس سرما و لرز شدید نیز همراه باشد.احساس درد در تمام قسمتهای بدن، تعریق شدید به ویژه شبها، سردرد، ضعف و خستگی،، لاغری و افسردگی، بی اشتهایی ، بزرگ شدن کبد و طحال از دیگر علائم این بیماری می باشد.
در نوع مزمن، علایم زیر تدریجا ظاهر می‌شوند: خستگی، درد عضلانی، کمردرد، یبوست، کاهش وزن، افسردگی و ناتوانی جنسی.

برگرفته از:
پایگاه اینترنتی وزارت بهداشت

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “پیشگیری از تب مالت+ علائم”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا پاسخ صحیح را وارد نمایید(از اعداد انگلیسی استفاده کنید) *